סנייפלסבאייר בחצי האי סנייפלסנס היא רשות מקומית המורכבת ממספר ישובים קטנים שהתמזגו לרשות מקומית אחת כחלק מתוכנית ארצית לצמצום הוצאות מוניציפליות. תהליך דומה נעשה בעיר קפלאוויק (Keflavik) שהתאגדה יחד עם עוד מספר ישובים תחת השם רייקאנסבאייר (Reykjanesbær).
אם אתם רוצים לבקר באולפסוויק, לראות מושבות של שחפיות הקוטב ואתרים מרתקים אחרים בחצי האי סנייפלסנס? כנסו לבחור טיול עצמאי איכותי ללא פשרות!
אולפסוויק (Ólafsvík)
אולפסוויק זו עיירת דייג נחמדה והעיירה הראשית בסנייפלסבאייר. במבנה שחור במרכז העיירה נמצא מוזיאון קטן שנקרא פקהוסיד (Pakkhúsíð) ובו חנות מזכרות ומאחוריו מרכז מידע למבקרים. המבנה השחור נבנה במאה ה-18 ומכיל תערוכת חפצים והסברים על אותה תקופה בחיי היום יום של האיסלנדיים. כדאי גם לבקר במוזיאון הימי הנמצא במרחק הליכה מהמקום. פרטים נוספים ניתן לקבל במרכז המידע במוזיאון.
ריף (Ríf)
עיירת דיג קטנה ונמל. במקום בית קפה חביב ומומלץ שנקרא "גמלא ריף" (Gamla Rif) חפשו את השלט בכניסה ליישוב. במקום מגישים מרק דגים מעולה וגם עוגות תוצרת בית. אל תשכחו לחתום בספר מבקרים!
כמו רבים מהכפרים בחצי האי סנייפלסנס, ריף השתנה רבות במהלך ההיסטוריה. ההתיישבות הראשונה בכפר החלה עוד מימיה המוקדמים ביותר של איסלנד, ופעם היה זה כפר דייגים ותחנת מסחר משמעותי למדי; במאה ה-16, הפעילות בכפר כמעט נעלמה לאחר התפרצות גל של אבעבועות שחורות. למרות העובדה שהכפר התאושש במאות השנים הבאות, ריף איבד שוב את רוב אוכלוסייתו במהלך המהפכה התעשייתית כשרוב הפעילות התעשייתית עברה לעיירות גדולות יותר. הגודל המיניאטורי של הכפר והפעילות הדלה שבו היא הסיבה שבסופו של דבר הוא שולב עם היישוב הטליסאנדור הנמצא רק שני ק"מ משם. למרות ששניהם כפרים נפרדים מבחינה גיאוגרפית, שמם בדרך כלל נאמר יחד 'הליסנדור וריף' מאשר לשמוע אותם בנפרד. יחד, יש קצת יותר מ-500 אנשים שחיים בשניהם.
האזור שבין ריף להליסנדור ידוע כגן עדן של חובבי ציפורים, בעיקר בשל העובדה שהוא מקום קינון של המוני ציפורים מסוג שחפית הקוטב. בעוד שאלו מושבות קינון גדולות הפזורות על שטחים נרחבים, יש לגלות זהירות מסביבן, לא רק כדי להגן על הביצים אלא משום ששחפית הקוטב ידועה לשמצה בהתקפת ראשיהם של אלו שמתקרבים יותר מדי.
הליסנדור (Hellissandur)
במרחק שלושה ק”מ מערבית לריף נמצאת הליסנדור. בעבר היה במקום נמל, אך לפני מספר שנים נבנה נמל חדש בעיירה ריף והפעילות עברה אליו. הליסנדור זו העיירה האחרונה לפני שנכנסים לתחומי הפארק הלאומי סנייפלסיוקול. בעיירה הקטנה יש מבוך קטן של רחובות, באזור מיוחד מאחורי מבנה בית הספר שם נמצאת גלריית רחוב של ציורי קיר מרשימים. ישוב סחוף רוח זה נמצאת על מדף יבשתי צר ברוחב 400 מטר בין שדה לבה לחוף הים. זהו כפר קטן וישנוני אך הוא נהנה ממראותיה המדהימים ביותר של איסלנד.
הטנר ארנרסטאפי – (Arnarstapi & Hellnar)
שני הכפרים הקטנים הטנר ארנרסטאפי הם היישובים האחרונים המרכיבים את סנייפלסבאייר יחד עוד כמה חוות פזורות באזור. כפרים אלו ידועים מאוד על אף גודלם המזערי. כמה מהנופים היפים ביותר בפארק סנייפלסיוקול נמצאים סמוך לכפרים ומהם משתקף הר הגעש עם הקרחון בראשון במלוא הדרו. אנו ממליצים לצאת לשביל ההליכה הנהדר המחבר בין שני הכפרים. למידע מורחב על הכפרים הטנר ארנרסטאפי, הקליקו כאן.