קרחון סנייפלסיוקול – Snæfellsjökull

סנייפלסיוקול (Snæfellsjökull) הינו הר געש מכוסה בקרחון בן 700,000 שנה. ההר הוא מן המפורסמים באיסלנד וזכה לכינוי "מלך ההרים". ההר מתנשא לגובה של 1446 מטרים ואת פסגתו מכסה קרחון שעל שמו נקרא הפארק הלאומי סנייפלסיוקול; שכן באיסלנדית המילה – יוקול (jökull) משמעותה 'קרחון'. הקרחון ממלא את לוע ההר בגושי קרח עד לעומק של 200 מטרים.

גם אתם רוצים לבקר בסנייפלסיוקול ובאתרים מרתקים אחרים בחצי האי סנייפלסנס? כנסו לבחור טיול עצמאי איכותי ללא פשרות!

סנייפלסיוקול נחשב להר געש פעיל על אף שהתפרצותו האחרונה הייתה בסביבות 200 לספירה. פסגתו של ההר נכבשה לראשונה בשנת 1754 על ידי שני ההרפתקנים האיסלנדיים אקרט אולפסון ו- ביארני פאלסון, שיצאו לחקור ולגלות את הטבע של האזור והפיצו ברבים את רשמיהם על ההר לכלל תושבי איסלנד.

קרחון סנייפלסיוקול

המסע לבטן האדמה מתחיל כאן

סנייפלסיוקול הפך מפורסם ברמה העולמית, לאחר שסופר המדע הבדיוני הנודע ז'ול ורן תאר אותו בספרו "מסע אל בטן האדמה". בספר שהוצא לאור ב 1864, סנייפלסיוקול מצוין כנקודת ההתחלה של התעלה שנמצאת בפנים כדור הארץ ומסתיימת בלוע הר הגעש סטרומבולי שבדרום באיטליה.

טיול לקרחון סנייפלסיוקול בחתול שלג

בכל קיץ כאשר יש יותר מ-20 שעות אור ביממה. מתארגנות קבוצות לצאת לטיפוס על ההר ולהגיע לפסגתו בשעות המאוחרות בימים בהירים בהם יש ראות טובה, ניתן לראות את את סנייפלסיוקול מהחוף של רייקיאוויק הנמצאת במרחק של 120 קילומטרים. אפשרות נוחה במיוחד להעפיל לפסגת הקרחון היא באמצעות טיול בחתול שלג. למידע והזמנת כרטיסים לחיצה כאן.

סנייפלסיוקול

עתיד הקרחון

700,000 שנים של קיום עומדות לפני קיצן, עם תהליך ההתחממות הגלובלית שכבת הקרח על ראש הקרחון הולכת ומצטמקת במהירות. הערכה מומחים היא שעד שנת 2050 הקרחון יאבד את זרימתו ויחדל מלהתקיים.