מוזיאון סמואל יונסון (Listasafn Samúels Jónssonar) הוא מוזיאון מיוחד במינו, שונה מכל מוזיאון שסביר שאי פעם ביקרתם בו. הפשטות והחן של היצירות יחד עם הסיפור שמאחוריהן פשוט נוגעות ללב. הכינוי של סמואל יונסון (1884-1969) היה "האמן הפשוט-לב". סמואל חי בפיורדים המערביים, חבל הארץ המבודד ביותר באיסלנד, בקצה של פיורד נידח ובסופה של דרך ללא מוצא.
לאחר שיצא לגימלאות והחל לקבל קצבת זקנה על מנת להעביר את הזמן ואת הבדידות, הוא החל ליצור יצירות אמנות ואף בנה כנסייה וכל זאת ללא כל הכשרה או כלים שעמדו לרשותו.
בעמק Selárdalur הרחק מציביליזציה הוא החל בפרויקט חייו. אחת מיצירותיו היה מזבח כנסייה שאותו ביקש לתרום לכנסייה הקטנה של העמק, לאחר שהכומר סרב לבקשתו הוא החליט להקים כנסייה משלו. משום שלא עמדו לרשותו כל כלים או אמצעים מודרניים לבנייה, הוא סחב על גבו חול ים מהחוף הסמוך וכך פיסה אחר פיסה בנה כנסייה שאותה ניתן לומר "סחב על גבו", תרתי משמע. לצידה של הכנסייה בנה פסלים של כלבי ים, מזרקה של אריות, סוסון ים, ופסל ניצב של לייף אריקסון, מגלה הארצות הנודע, האדם המערבי הראשון שהגיע ליבשת אמריקה.
בשני העשורים האחרונים, הפך מקום מושבו של סמואל יונסון למוזיאון מיוחד במינו. בית מגוריו שוחזר וכיום ניתן לבקר במקום במהלך הקיץ לשתות כוס קפה ולנסות לדמיין את חייו הפשוטים אך מלאי המשמעות של סמואל יונסון.