יום 1. נחיתה באיסלנד – רייקיאוויק עיר הבירה של איסלנד.
האתרים המרכזיים של היום: בית האופרה – אגם טיורנין – מגדלור גרואוטה
לאחר שנאסוף את הרכב בשדה התעופה נמצא משדה התעופה לכיוון עיר הבירה רייקיאוויק. הדרך עוברת בחצי האי רייקאנס הנחצה על ידי הרכס המרכז אטלנטי. רייקיאוויק עיר בירה קטנה במושגים אירופים מרכזת את חיי התרבות, הכלכלה וממשלה האיסלנדית ולמעשה היא העיר היחידה באיסלנד מבחינת גודל אוכלוסייה. הנוף העירוני של רייקיאוויק פתוח ומרחבי עם בנייה נמוכה בעיקר. שמה של העיר יצא למרחוק כמקום בילוי תוסס, מסעדות, בתי קפה וברים רבים פזורים בעיר. בתי העץ עם הגגות הצבעוניים הם סימן ההיכר של העיר. כדאי לצאת לטיול רגלי באתרים המרכזים של העיר המהווה נקודת פתיחה נהדרת להמשך הטיול.
לינה: רייקיאוויק
יום 2. אל חצי האי סנייפלסנס ופארק לאומי סנייפלסיוקול.
האתרים המרכזיים של היום: בורגרנס – מכתש אלדבורג – סטיקיסהולמור – קרחון סנייפלסיוקול – ארנרסטאפי והטנר – אולפסוויק
מרחק נסיעה מוערך: 290 ק”מ
נעזוב את רייקיאוויק היפה לכיוון צפון-מערב. נעבור במנהרת תחת פיורד הלוויתנים לבורגרנס (Borgarnes). עיירה קטנה זו היא בירת מערב איסלנד ומרכזת את כל השירותים לחוואים בסביבה. מכאן הדרך לחצי האי סנייפלסנס קצרה (Snæfellsnes) הדרך עוברת בשורה של מכתשים ושדות לבה. מכתש אלדבורג (Eldborg) שנראה לצד הדרך הוא החשוב בהם, שביל הליכה מוביל לעמדת התצפית בראש המכתש. נבקר במושבות כלבי הים בחצי האי ונמשיך לתחום הפארק הלאומי סנייפלסיוקול (Snæfellsjökull). ליבו של הפארק הוא הר געש מרשים אשר בראשו קרחון עד. הר געש זה שולט על כל חצי האי והוא מתנשא לגובה של 1477 מטר ונראה אף מרייקיאוויק. סביב ההר אתרים רבים בתחום הפארק. חוף דופאלונסנדור (Djúpalónssandur) משובץ באבנים שחורות ותצורות לבה מרשימות. כפרי דייגים ציורים סמוכים לצוקי שחורים הנושקים לים. מגוון רחב של ציפורים ניתן לראות באזור ולמי שמתמזל מזלו אולי יזכה לראות בלוויתנים עולים לנשום מעל פני המים. נמשיך לאורך צדו הצפוני של חצי האי לעיירה סטיקיסהומור (Stykkishólmur) שהיא השער לפיורדים המערביים. לא כדאי להחמיץ טיול רגלי קצר למגדלור בראש האי בנמל המשקיף על מאות איים קטנים. מנמל סטיקיסהולמור ניקח למחרת בבוקר את המעבורת לפיורדים המערביים.
פעילות אופציונלית: טיול למערת לבה
לינה: אזור סנייפלסנס
יום 3. שייט מעבורת במפרץ בריידארפיורדור – צוק לאוטראביארג.
האתרים המרכזיים של היום: שייט במפרץ בריידארפיורדור – צוק לאוטרביארג – החולות האדומים
מרחק נסיעה מוערך: 140 ק”מ
מנמל העיירה סטיקיסהולמור יוצא שייט במעבורת בין האיים של מפרץ בריידארפיורדור. המפרץ משובץ במאות איים קטנים והנוף מרהיב. מצד אחד הרי השולחן של הפיורדים המערביים ומהצד השני הלשון היבשתית של חצי האי. אם יתמזל מזלכם תוכלו לראות את הנשר האיסלנד לבן הזנב לבן. השייט אורך שעתיים וחצי ועד מהרה נרד עם הרכב בפיורדים המערביים. הפיורדים המערביים זהו חבל ארץ פראי, האזור לא יכול היה לבקר תפאורה הולמת יותר לקצהו המערבי מאשר צוק לאוטראביארג (Látrabjarg). צוק ענק באורך של למעלה מארבע עשרה ק”מ ומיתמר לגובה של מעל 400 מטרים. הצוק הוא אתר קינון טבעי מצויין לציפורים רבות ובעיקר לציפור הלאומית של איסלנד, הפאפינים, תוכוני הים החביבים שמקננים שם באלפיהם. סמוך לצוק נוכל לבקר באחד החופים הקסומים של איסלנד, חופי החול האדום בחלק הדרומי של הפיורדים, אחד המקומות השלווים והקסומים באי.
פעילות כלולה: שייט במעבורת בפיורד בריידפיורדור
לינה: אזור פטרקספיורדור
יום 4. מפל דינאנדי – איספיורדור בירת הפיורדים המערביים.
האתרים המרכזיים של היום: מפל דיניאנדי – איספיורדור – בולונגארויק – פלאטריי – סודוריירי
מרחק נסיעה מוערך: 220 ק”מ
מפל דינאנדי הפיורדים המערביים, אחד האזורים המרתקים של איסלנד מציעה חוויה מסוג שונה. ניסע צפונה לכיוון העיירה איספיורדור (Ísafjörður). איספיורדור היא העיר הגדולה ביותר בפיורדים המערביים והיא מאופיינת בנוף מדהים מההר התלול המתנשא לצד העיירה, והפיורד העמוק והצר שבו היא ממוקמת. בדרך נעצור ליד מפל דיניאנדי (Dynjandi) שנחשב ע”י רבים למפל היפה באיסלנד. נמשיך דרך המנהרה מפלאטריי (Flateyri) כדי להגיע לאיספיורדור. נטייל בעיירה היפה וסביבותיה, ובעיירות השכנות בולונגארויק (Bolungarvík) וסודריירי (Suðureyri). בקיץ אפשר לעשות שייט בקיאקים בפיורד של איספיורדור וגם מוזיאון הטבע של Bolungarvík הוא גם מקום מעניין לבקר.
פעילות אופציונלית: שייט לאי ויגור
לינה: אזור איספיורדור
יום 5. הולמאוויק – חבל סטרנדיר – הקסם של הפיורדים המערביים.
האתרים המרכזיים של היום: סודאוויק – האי ויגור – הולמאוויק
מרחק נסיעה מוערך: 240 ק”מ
בקיץ, שייט בסירה אל האי הציורי (Vigur) יוצא כל יום מנמל איספיורדור – חוויה נהדרת. נסיעה לאורך החופים רבים לאורך הפיורדים של Ísafjarðardjúp, נכיר מקרוב את הקסם של המקום. נעצור בסודאוויק (Sudavík) שם נמצא מרכז המבקרים של השועל הארקטי. לאורך החופים של הפיורדים רובצות מושבות של כלבי ים עליהם נוכל לתצפת. נמשיך בדרכנו לכיוון רייקאנס (Reykjanes) שם אפשר לשחות בבריכה גיאותרמית פתוחה הגדולה מסוגה באיסלנד. בעיירה הולמאוויק (Hólmavík) נוכל לבקר במוזיאון הכישוף וללמוד קצת על ההיסטוריה “האחרת” של המקום. נמשיך לכפר המבודד דראנגנס (Drangsnes), כפר הדייגים הקטן שבפיורד Steigrímsfjörður יש בריכה חיצונית חמה עם מים חמים טבעיים – מקום טוב להירגע אחרי יום של נסיעה דרך הפיורדים.
פעילות אופציונלית: רחצה בבריכה גיאותרמית רייקאנס
לינה: אזור סטראנדיר (Strandir)
יום 6. מושבות כלבי הים וסלע הטרול בחצי האי וסטנס – חבל סקגפיורדור.
האתרים המרכזיים של היום: חצי האי וטסנס – בתי הדשא בגלומבאייר – סקגפיורדור – בלונדוס
מרחק נסיעה מוערך: 280 ק”מ
נמשיך לעמק הפורה של סקגאפיורדור (Skagafjörður) הנודע בשל מגדלי הסוסים הרבים שבו. בדרכינו נוכל לעשות עיקוף סביב חצי האי וסטנס (Vatnsnes) המפורסם בעיקר בשל מושבות כלבי הים הגדולות שנמצאות בו, להקות הציפורים והנופים היפים. בחצי האי נמצא אחד מפסלי הטבע המפורסמים באיסלנד הנראה כמו טרול ענק הניצב על קו החוף של הים. לאחר נסיים את הטיול בוטסנס נמשיך מזרחה. העיירה בלונדוס (Blönduós) בהמשך כביש הטבעת ממוקמת על גדות הנהר Blanda, שם נוכל לעשות עצירה להתרעננות. נמשיך ונחצה את Vatnsskað ונכנס למחוז סקגאפיורדור. חבל מגדלי הסוסים, טיולי רכיבה למתחילים ורוכבים מנוסים אפשריים באזור. באזורים הגבוהים יותר של סקגפיורדור תוכלו גם להצטרף לשייט רפטינג מהטובים באיסלנד. באזור סקגפיורדור נמצא מוזיאון בתי הדשא של גלאומבאייר (Glaumbær) המשחזר את חיי האיסלנדיים בעבר, ניתן לסייר בבתים המיוחדים עם הגגות המצופים דשא ולהרגיש כמו הוביטים מסרט שר הטבעות. סמוך לעיירה ורמהליד (Varmahlíð) נבקר בכנסייה העתיקה והזעירה (Víðimýri) עם המאפיינים הוויקינגיים.
פעילות אופציונלית: רכיבה על סוסים
לינה: אזור ורמהליד
יום 7. פיורד אייפיורדור – חצי האי של הטרול – אקוריירי בירת הצפון.
האתרים המרכזיים של היום: חצי האי Trollaskagi – דאלוויק – האי ריסיי – סיגלופיורדור
מרחק נסיעה מוערך: 130 ק”מ
נטייל סביב חצי האי Tröllaskagi. ניסע לאורך החוף של פיורד סקגאפיורדור דרך Hofsós צפונה למחוז Fljót. נבקר בעיירת הדיג סיגלופיורדור (Siglufjörður), כפר מרוחק ששגשג בתקופת “תור הזהב” של ההרינג בתחילת המאה ה-20. נמשיך בנסיעה ונעבור במעבר Lágheiði כדי להגיע לאולפספיורדור (Ólafsfjörður), עיירת דייגים על גדת פיורד אייפיורדור (Eyjafjörður). שייט קצר במעבורת (15 דקות) יוצא כמה פעמים ביום במהלך הקיץ מ Árskógssandur אל האי הקטן והיפה ריסיי (Hrísey). האי Hrísey צבר מוניטין כיעד צפרות. באי אין טורפים טבעיים, מה שהופך אותו לאזור אידיאלית לציפורים. נמשיך בטיולינו לכיוון אקוריירי, העיר הגדולה ביותר בצפון איסלנד. נטייל בעיר המרתקת שיושבת על שפת פיורד אייפיורדור (Eyjafjörður). אחד ההיבטים המדהימים ביותר של העיר הוא האקלים המתון שלה. למרות שאקוריירי ממוקמת רק כ – 60 ק”מ דרומית לחוג הארקטי, יש בה את מזג האוויר הטוב ביותר במדינה. מומלץ לבקר במרכז העיר היפה ולטייל שם ברגל, לעלות למבנה הכנסייה המרשים ולהשקיף על הפיורד היפה וכן לבקר בגן הבוטני ובכמה מהמוזיאונים הרבים והגלריות לאמנות שנמצאות בעיר.
פעילות אופציונלית: מוזיאון ההרינג – טיול רכיבה על סוסים
לינה: אזור אקוריירי
יום 8. מפל גודפוס – טיול סביב אגם מיוואטן – הוסאוויק.
האתרים המרכזיים של היום: מפל גודפוס – אגם מיוואטן – הוסאוויק
מרחק נסיעה מוערך: 150 ק”מ
בדרכינו מאקוריירי, נעבור לצדו השני של פיורד אייפיורדור ונמשיך לכיוון מפל האלים (Goðafoss) בדרכינו לאגם מיוואטן שם נבלה את מרבית היום (Mývatn). מפל גודפוס זכה לשמוע שבל אירוע היסטורי בו הושלכו למימיו פסלוני האלים מהמיתולוגיה הנורדית, בזאת הביעו תושבים נאמנות לאל החדש ומנעו שפיכות דמים מצד המלכים הנורדיים ששלטו באיסלנד. מכאן הדרך לאגם קצרה. כאשר מתקרבים לכיוון האגם תצורת הנוף משתנה באופן ניכר, תימרות קיטור נראות מחלקים שונים סביב האגם מצביעים על פעילות תרמית רבה. האתרים הרבים הפזורים סביב לאגם הקנו לו שם של אחד מאתרי החובה של איסלנד. שביל ההליכה אל שורת המכתשים בדרום האגם הם נקודת תצפית נהדרת לנוף שילווה אותנו במשך היום. עיר פסלי הלבה בדימובורגיר (Dimmuborgir), הר געש קרפלה (Krafla) ותחנת הכוח הסמוכה, המרחצאות הגאותרמיים של מיוואטן, אתר הגייזרים ובריכות הבוץ המבעבע (Hverir) ועוד…את היום נסיים בעיירה המקסימה הוסאוויק (Husavik) שם נוכל לצאת בערב לשייט לצפייה בלוויתנים.
פעילות אופציונלית: שייט לצפייה בלוויתנים – כניסה למרחצאות מיוואטן
לינה: הוסאוויק/ אזור אגם מיוואטן
יום 9. פארק יוקולסארגליופור – קניון אסבירגי – מפל דטיפוס.
האתרים המרכזיים של היום: Hljóðaklettar – קניון אסבירגי – יוקולסארגליופור – מפל דטיפוס – אגם Lagarfljót
מרחק נסיעה מוערך: 310 ק”מ
נשאיר את הוסאוויק היפה מאחור ונמשיך בנסיעה צפונה לעבר מפרץ אוקסארפיורדור (Öxarfjörður). הנוהגים ברכב 4×4, יכולים לבצע עיקוף כדי לראות את Vesturdalur ו Hljóðaklettar, סלעי Echo, אזור יפה אשר נחרץ ע”י הנהר Jökulsá á Fjöllum. אזור זה מציע מסלולי הליכה רבים. יופיו של אזור הפארק הלאומי יוקולסארגליפור שובה לב. בכניסה לאזור הפארק נמצא קניון אסבירגי (Ásbyrgi) זהו קניון בצורת פרסה מוזר ומרהיב – התגלמות הטבע במלוא עוצמתו. ממשיכים דרומה על דרך עפר לאורך נהר יוקולסה דרך נופים פראיים אל מפל דטיפוס (Dettifoss), מפל המים הגדול ביותר באירופה -שאון המים הנופלים בעוצמה אדירה נשמע למרחוק.. ממפל דטיפוס נמשיך לכיוון אגילסטדיר (Egilsstaðir) העיר הגדולה במזרח איסלנד. ליד אגילסטדיר נמצא יער Hallormsstaðarskógur, היער הגדול ביותר באיסלנד ואגם Lagarfljót האגדי.
פעילות אופציונלית: רחצה בבריכה גיאותרמית Geosea
לינה: אזור אגילסטדיר
יום 10. הפיורדים המזרחיים – אי הפאפינים – הופן.
האתרים המרכזיים של היום: סיידיספיורדור – פסקרודספיורדור – ריידרפיורדור – דיופיווגור
מרחק נסיעה מוערך: 270 ק”מ
מאגילסטדיר נסיעה קצרה דרך רמת Fjarðarheiði מובילה לכפר הדייגים סיידיספיורדור (Seyðisfjörður) הנחשב לאחד היפים באיסלנד. הדרך אל כפר מובילה לתוך פיורד יפה עם מפלי מים רבים המלווים אותנו כל הדרך עד לתחתית הפיורד. הדרך היפה ממשיכה דרומה לאורך הפיורדים המזרחיים. כל פיורד מספר סיפור אחר, כמו עולם משלו, חלק מהפיורדים פראיים לגמרי ובחלקם כפרי דייגים קטנים. הכפר Stöðvarfjörður מפורסם אודות לאוסף אבנים ומינרלים גדול שנאסף באזור על גברת מקומית בשם פטרה. הדרך ממשיכה דרומה במעבר Almannaskarð שם יש עמדת תצפית פנורמית. נמשיך להופן (Höfn) עיירת דיג פורחת הנמצאת על קצה הקרחון ואטנאיוקול. הכפר הופן נחשבת לבירת הלובסטרים של איסלנד וזהו השער לאזור הפארק הלאומי ואטנאיוקול ואף ניתן לצפות בשולי הקרחון מהכפר עצמו.
לינה: אזור הופן
יום 11. לגונת הקרחונים – פארק לאומי סקאפטאפל – ויק.
האתרים המרכזיים של היום: הלגונה הקרחונית – פארק לאומי סקאפטאפל – Fjaðrárgljúfur
מרחק נסיעה מוערך: 280 ק”מ
ממשיכים מערבה לכיוון הלגונה הקרחונית יוקולסורלון, אחד מאתרי התיירות הפופולריים ביותר במדינה. קרחונים ענקיים, פסלים אמיתיים של הטבע צפים על פני מימיה הצלולים של הלגונה לרגלי קרחון Breiðamerkurjökull. שייט בסירה בין הקרחונים הצפים, פופולרי מאד בתקופת הקיץ. נמשיך לאורך החוף דרומה לפארק הלאומי סקאפטאפל (Skaftafell), הפארק הנמצא למרגלות הקרחון כולל אפשרויות רבות לטיולי הליכה. היופי הטבעי של סקאפטאפל היא תוצאה של תנאי מזג אוויר נוחים מאוד והשילוב המופלא של אש וקרח. מסלול הליכה מעניין בפארק מביא אותנו ל”מפל השחור” Svartifoss, הנקרא כך בשל עמודי הבזלת בצורת משושים המקיפים אותו מכל עבר, אחד המפלים הציוריים באיסלנד. מסקאפטאפל נמשיך דרך ביצות הסחף Skeiðarársandur לעבר העיירה בעלת השם הבלתי אפשרי קירקיובאיירקלאוסטר (Kirkjubæjarklaustur), נבקר ב Kirkjugólfið המכונה “ריצפת הכנסייה”, זוהי ריצפה טבעית עשויה ממשושי בזלת. נבקר ב-Fjaðrárgljúfur קניון צר ויפה ק”מ ספורים ממערב לקירקיובאיירקלאוסטר. נמשיך מעבר לביצות הסחף עד שנגיע לכפר ויק (Vik) שם נסיים את היום.
פעילות אופציונלית: שייט בלגונה הקרחונית – טיול אופנועי שלג
לינה: אזור ויק
יום 12. דרום איסלנד – קרחון מירדאלסיוקול – מפל גולפוס – גייזר.
האתרים המרכזיים של היום: שמורת דירהוליי – מפל סקוגפוס – מפל סליאלנדספוס – גולפוס “מפל הזהב” – מכתש קריד – גייזר
מרחק נסיעה מוערך: 180 ק”מ
הדרך ממשיכה דרך חופי הלבה השחורים (Reynishverfi). יתכן שתזהו את המקום משום שתצורות לבה המרשימות המעטרות את החוף שימשו כתפאורה טבעית בסרטים רבים בעת האחרונה. נעלה למגדלור המשמש כעמדת תצפית בצוק דירהוליי (Dyrhólaey) הסמוך. הצוק ידוע כאתר קינון למינים רבים של ציפורים רבים ביניהם גם פאפינים. החוף בדרום איסלנד נשלט ע”י קרחון מירדאלסיוקול (Mýrdalsjökull) שתחתיו נמצא קטלה (Katla) אחד מהרי הגעש הגדולים באיסלנד. מצדו המערבי בצמוד לו, נמצא קרחון נוסף מפורסם יותר הנקרא אייפיאטלאיוקול (Eyjafjallajökull) שהתפרץ בשנת 2010 וענן האפר העצום שעלה לשמים גרם לשיבושי טיסה חמורים בכל אירופה. העמקים הירוקים והפסטורליים לשולי הקרחונים מהווים את ניגוד משלים. חוות מוריקות עם סוסים וכבשים נגלות לאורך הדרך ומההרים מעל נופלים מספר מפלים מרשימים שהגדול ביניהם הוא סקוגפוס (Skogafoss). מפל עצום רחב במיוחד הנופל מגובה של 60 מטרים. לא רחוק ממנו נמצא מפל סליאלנדספוס (Seljalandsfoss), מפל מיוחד במינו בו ניתן להלך סביב בשביל הליכה מעגלי. מכאן נמשיך לתחום “מעגל הזהב” ונבקר שני אתרים מפורסמים. מפל גולפוס (Gullfoss) “מפל הזהב” ופארק גייזרים שם נוכל לצפות בגייזר המתפרץ סטרוקור (Strokkur).
פעילות אופציונלית: שייט בסירת סילון – טיול הליכה על קרחון
לינה: אזור סלפוס
יום 13. פארק ת’ינגווליר – הלגונה הכחולה – רייקיאוויק.
האתרים המרכזיים של היום: מפל פאקסי – פארק ת’ינגווליר – הלגונה הכחולה – חצי האי רייקאנס
נמשיך לעבר מפל פאקסי (Faxá) הנמצא בשביל לא רחוק מאם הדרך. משם לעבר המכתש הגעשי קריד (Kerið), תופעת טבע בה אגם מים שנוצר בראש המכתש הצעיר. גולת הכותרת של היום הוא ביקור בפארק הלאומי ת'ינגווליר (Þingvellir). האתר בעל חשיבות היסטורית הגדולה באיסלנד והמקום בו תוכלו להלך בין שתי יבשות במקום בו הלוחות הטקטוניים של אמריקה ואירואסיה התרוממו מעל פני הקרקע. ארגון אונסק”ו הקנה לפארק מעמד של אתר מורשת עולמית. בנסיעה קצרה מהפארק נגיע לחצי האי רייקאנס שם נבקר בקריסוויק (Krysuvík) אחד המקומות הם טמפרטורת הקרקע הגבוהה באיסלנד, אזור זה הוא המשכו הגיאולוגי של פארק ת'ינגווליר מה שגורם לפעילות התרמית הענפה. הלגונה הכחולה הנמצאת בסמוך מקבלת את מימיה החמים מאותו מקור חום גיאותרמי תת קרקעי. זהו אחת מהבריכות התרמיות הטובות בעולם וחוויה מומלצת לסיום בלתי נשכח של הטיול באיסלנד. בסוף היום נשוב לרייקיאוויק שם נקדיש את הערב לטיול לילי בין רחובותיה היפים. מרחק נסיעה מוערך: 160 ק”מ.
פעילות אופציונלית: כניסה לספא הלגונה הכחולה
לינה: רייקיאוויק
יום 14. רייקיאוויק – קפלאוויק (טיסה).
אם יתיר לנו הזמן בהתאם לשעת הטיסה נוכל להקדיש את שארית הזמן ברייקיאוויק עד הטיסה. החזרת הרכב בשדה התעופה לפני הטיסה.
הערה: אנו שומרים לעצמנו את הזכות לשנות את סדר כיוון הנסיעה.