פורום איסלנד • צפה בנושא - טיול לאיסלנד

טיולים מאורגנים לאיסלנד » טיולים בנהיגה עצמית »

טיול לאיסלנד

שאלות ותשובות.

טיול לאיסלנד

הודעהעל ידי נועהרפאל ב 22 מאי 2012, 17:53

שלום חברים, אני נועה ואני רוצה לטוס לאיסלנד :)
חחח אני יודעת שזה מצחיק.... איסלנד.. זה לא בדיוק הבחירה הראשונה אבל אני מעוניינת לטוס בחופש הקרוב שלי מהלימודים.
כמה שאלות בבקשה:
איך מתכוננים לטיול כזה? כמה זה יעלה? מה להביא? מה לראות?
כמו כן... וגם חשוב?
איך משיגים טיסה\מלון בזול.
המון תודה לכל העוזרים !! מעריכה את זה מאוד.

Re: טיול לאיסלנד

הודעהעל ידי timna ב 25 מאי 2012, 11:08

שלום נועה!

עניתי עכשיו לשאלה אחרת בפורום: "מהיכן מתחילים? על ידי land ב 24 מאי 2012, 12:39"
את מוזמנת לקרוא שם את מה שכתבתי.

בנוגע לשאלות שלך-
האמת שאני כבר לא זוכרת כמה עלה לי הטיול... הערכה גסה היא באזור ה-10000 עד 15000 כולל טיסות, אוטובוסים, מזון ורכישות בארץ של אוהל 3 עונות, שק"ש -7 מעלות, סופט-של, ערכות שונות וכו'.

כדי לענות על שאר השאלות, אצטרך לדעת כמה זמן יש לך.. את הטיול שלנו, עשינו במשך כ-40 יום והוא היה מסלול מעגלי ממערב-ימינה, כולל 5 ימים בווסטפיורדס.
יש הרבה אתרים מדהימים שלא כדאי לפספס.. מומלץ להעזר באתר של גיא שהוא אתר מעולה ועזר לנו מאוד. בנוסף, כמו שרשמתי בתגובה לשאלה של land, כדאי גם לקחת ספרונים ממרכז המידע בריקיוויק, ובפרט את Around Iceland.
אוהל 3 עונות עם מוטות אלומיניום זה בהחלט מספיק כדי לעמוד ברוחות החזקות. אני לא הייתי צריכה יותר משק"ש מסוג של עד מינוס 7 מעלות. כדאי לרכוש מעיל סופט-של או דומה לו, העיקר שיהיה עם רוכסנים מולחמים כדי שיגן טוב מפני רוחות וגשם. כדאי גם נעליים טובות וגבוהות אם את מתכוונת לסחוב תיק על הגב. גטקעס, חמצוואר, כפפות טובות וכובע מחמם הם גם פריטי חובה.

את הטיול עשינו ברובו באתרי קמפינג/קמפינג בטבע ולעתים בהוסטלים. אם את עושה כרטיס לyouth hostel, זה מוזיל את העלויות ברשת בכמה אחוזים. ניתן לרכוש את הכרטיס באיסלנד.
כשנחתנו בריקייאויק הזמנו מראש מקום באכסנייה הבאה: www.palshus.com
המחיר שלה סביר, מאוד נהנינו שם והצוות מאוד אדיב, מה שהקל על הנחיתה וההתאקלמות שלנו.


אל תהססי לפנות אלי ולשאול עוד שאלות, אשמח לעזור.

תמנה

Re: טיול לאיסלנד

הודעהעל ידי ad66 ב 30 מאי 2012, 14:58

לא הגדרת משך זמן ורמת עלויות ולינה שאת מחפשת
אני ערכתי טיול היקפי של קרוב לשבועיים עם רכב שכור
לנו בבתי מלון סבירים - היה חשוב לנו שירותים פרטיים וברוב המקרים אכן כך היה
שילבנו גיחה קצרה לגרינלנד - מאוד יקר - אבל אם מעניין אותך אוכל לתרום מנסיוני גם כאן

אם ישנן שאלות - את מוזמנת לשאול

רק המלצה קצרה - במידה ואת בראש של מלונות - צריך מאוד להזדרז. לדעתי גם בנושא טיסות

Re: טיול לאיסלנד

הודעהעל ידי merav88 ב 30 מאי 2012, 21:20

בקשר ללינה: הרבה ממליצים להזמין מקום מראש וכמה שיותר מוקדם (ע"ע ההודעה שמעלי) אבל מניסיוני - לא חובה. אנחנו טיילנו ביולי-אוגוסט ודאגנו להוסטל יום-יומיים מראש. תמיד מצאנו מקום, חוץ מבאיזור מיוואטן ששם הכל היה תפוס וישנו בקמפינג. מה שכן, אם את מחליטה לזרום במסלול קחי בחשבון שאולי האופציות הזולות ביותר לא יהיו זמינות. כמו שהציעו מעלי מומלץ לעשות כרטיס חבר של HI.

גם אם את לא בקטע של קמפינג צריך להתכונן לאפשרות שאולי תצטרכי לישון באוהל במידה ותחליטי לדאוג ללינה רק תוך כדי הטיול עצמו.

בכל מקרה, ללילה הראשון כדאי להזמין לינה מראש כמה שיותר מוקדם. אנחנו שהינו ב-reykjavik backpackers, - http://www.reykjavikbackpackers.com/ שהיה אחלה ואני ממליצה עליו.

לגבי טיסה, להזמין כמה שיותר מהר. אני התלבטתי בבוקר לגבי טיסה מסוימת, וכשהחלטתי ללכת עליה בצהריים, המחיר כבר עלה...

פורום איסלנד הוא חלק מאתר איסלנד ומשמש כמרכז מידע דינאמי למטיילים ואנשים המתעניינים במדינה המרתקת הזו.