פורום איסלנד • צפה בנושא - השכרת רכב - עזרה לפני סגירה

טיולים מאורגנים לאיסלנד » טיולים בנהיגה עצמית »

השכרת רכב - עזרה לפני סגירה

שאלות ותשובות.

השכרת רכב - עזרה לפני סגירה

הודעהעל ידי micmes ב 10 מאי 2010, 05:28

שלום לכולם,
אנחנו ממש שניה לפני סגירה של רכב לחודש ספטמבר קראתי את כל השירשורים בפורום בנושא אבל שניה לפני סגירה הייתי מעדיפה לשאול אם מישהו שכר מאחת החברות שאציין בהמשך ומה דעתו, אנחנו מתלבטים בין 2 חברות:
1. ICELABD RENT CAR - רכבים חדשים, כאן המחיר של גראנד שירוקי עולה 930 יורו
2. SAD - רכבים משומשים של 10 שנים - המחיר של ניסאן טראנו עולה 750 יורו

ההבדל הוא של בערך 200 יורו השאלה אם מישהו השכיר מהחברה של הרכבים המשומשים והם היו בסדר ולא במצב שהם יתקעו לנו באמצע הדרך?
ועוד שאלה לגבי סוג הרכב: אנחנו 4 מבוגרים ומעונינים בג'יפ כי אנחנו רוצים לעבור בדרכי עפר השאלה היא איזה רכב עדיף למי שנסע או מכיר מהארץ: גרנד שירוקי, פג'רו,ניסאן טרנו?

אשמח לקבל חוות דעת ממי שכבר היה/שכר/מכיר את החברות.
תודה רבה מראש מיכל

Re: השכרת רכב - עזרה לפני סגירה

הודעהעל ידי IceFlyer ב 10 מאי 2010, 07:58

מיכל שלום,

אני ממליץ בחום להתרחק מחברת SADCAR - שמעתי על כמה אנשים שהסתבכו איתם קשות. באופן כללי לא הייתי ממליץ על שום חברה שמציעה את המחירים הזולים ביותר, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר ברכבים ישנים.

ישראל

Re: השכרת רכב - עזרה לפני סגירה

הודעהעל ידי micmes ב 10 מאי 2010, 08:50

תודה ישראל,
אני יורדת מהם ועוברת לחברה הבאה, תגיד את ICLAND RENT CAR אתה מכיר?
שוב תודה
מיכל

Re: השכרת רכב - עזרה לפני סגירה

הודעהעל ידי אבי ב 10 מאי 2010, 09:00

היי!!
המחיר שציינתם לכמה ימים מדובר?
תודה אבי

Re: השכרת רכב - עזרה לפני סגירה

הודעהעל ידי micmes ב 10 מאי 2010, 09:22

11 ימים

Re: השכרת רכב - עזרה לפני סגירה

הודעהעל ידי ערן ב 10 מאי 2010, 18:56

מיכל שלום
בבקשה את כתובת החברה ( ברשת ) בה מצאת רכב ל 11 יום מסוג גיפ שירוקו ב930 יורו (לפי השם שכתבת אנני מצליח למצוא חברה עם מחירם כאלו)

האם כל הביטוחים כלולים
האם אין הגבלת ק"מ
תודה
ערן

Re: השכרת רכב - עזרה לפני סגירה

הודעהעל ידי יעקב ובניו ב 11 מאי 2010, 12:11

ברשותכם כמה מילים על ג'יפים.
מעולם לא היינו באיסלנד קודם, אולם אנו מתכננים לטוס לשם הקיץ לטיול משפחתי, ובחרנו לשכור שם רכב סטיישן גדול, לא רכב שטח.
ממה שביררתי, ישנם מקומות בהם יש צורך לחצות נהר עמוק בתוך המים, ועוד כאשר מיקום החציה המדויק אינו מסומן טוב מספיק.
האיסלנדים חוצים נהר כזה רק עם נהג המכיר את המקום, ובג'יפ מוגבה באופן קיצוני (מכונה שם "סופר ג'יפ"), או באוטובוס 4X4 גבוה. הביטוח בחברות ההשכרה אינו מכסה נזק לרכב עקב טבילה במים במקום כזה.
ביוטיוב יש מספיק סרטונים המראים כלי רכב שנתקעו במים, הוצפו ונזקקו לחילוץ.
לגבי סוג הג'יפ - יש לנו בארץ אחד מהג'יפים שמניתם. כל עוד העבירות סבירה - דרכי עפר רגילות, קצת בוץ, קצת אבנים גדולות - אין הבדל מהותי ביניהם. אנחנו כאמור שוכרים רכב רגיל מ"גייזיר" ומשלמים על "gravel protection", כלומר ביטוח למקרה שאבן חצץ תשרוט את הרכב.
במקומות בהם העבירות קשה יש שאלות אחרות - האם לג'יפ צמיגי כביש או צמיגי שטח? האם יש לכם ניסיון בנהיגה בבוץ? נהיגה על בולדרים? עליות וירידות תלולות? האם עומק מעבר המים מעל 50-70 ס"מ (מעל גובה זה צריך ג'יפ מוגבה, "שנורקל", הגנה מיוחדת למערכת החשמל, או שמדובר במנוע טורבו-דיזל בו שום דבר סביר לא יגן על מגדש הטורבו אם יירטב. האם אתם מוכנים לצעוד לפני הג'יפ בתוך המים הקפואים ולגשש אחר מקום מעבר בטוח?
עצתי לכם - שכרו רכב רגיל גדול או רכב שטח כראות עיניכם, אולם למקומות בהם העבירות קשה קחו סיור מודרך בג'יפ מתאים או באוטובוס שטח.

Re: השכרת רכב - עזרה לפני סגירה

הודעהעל ידי msalmon ב 11 מאי 2010, 14:38

רק צריך לזכור שגם עם Gravel protection אין ביטוח לנסיעה ב F-roads לרכב שאינו 4x4

Re: השכרת רכב - עזרה לפני סגירה

הודעהעל ידי gadyv ב 12 מאי 2010, 19:02

שלום
חזרתי אתמול מטיול באיסלנד, אני ממליץ לבדוק גם את חברת cheap jeep.
לא להיבהל מהשם, המשרד שלהם ממוקם ממשם במרכז רייקיויק יש להם אתר נח וצי רכבים לא קטן.
אנחנו שכרנו ג'יפ גרנד צ'ירוקי שחוץ מזה שהיה לו מנוע זללן מבחינת דלק ולמרות 180000 ק"מ שעבר נסע בצורה טובה מאד.
כמובן יש לקחת בחשבון שהרכבים אינם חדשים אבל אפשר להיסתדר.
למי שמתכנן נסיעה ארוכה מומלץ לקחת רכב מהסדר גודל הזה לטובת הנוחות.
גדי

פורום איסלנד הוא חלק מאתר איסלנד ומשמש כמרכז מידע דינאמי למטיילים ואנשים המתעניינים במדינה המרתקת הזו.