צרו איתנו קשר:





סיבות טובות לטייל איתנו

  • החברה היחידה בישראל המתמחה באיסלנד
  • טיול אישי “תפור” בדיוק לצרכים שלכם
  • צוות מומחים מקומי שמכיר את איסלנד מקרוב
  • התחייבות למחירים הנמוכים ביותר!
  • מוקד תמיכה ושירות טלפוני למטיילים 24/7
  • רשיון מטעם משרד התיירות האיסלנדי

מסעדות באיסלנד

התרבות הקולינרית של איסלנד התפחה רבות בשנים האחרונות. שפים איסלנדים שלמדו בבתי הספר הטובים בעולם, חזרו הביתה עם הנסיון והידע ופיתחו מטבח המבוסס על חומרי גלם מקומיים באיכות גבוהה ביחד עם שילוב של טכניקות בישול מודרניות. הפרודוקטים העיקריים של המטבח האיסלנדי הוא בשר הכבש הנחשב לטוב בעולם. עדרי הכבשים באיסלנד מבלים את חודשי הקיץ בטבע ונזונים מכל מה שצומח בר ללא ריסוס. העשב האיסלנדי מקבל כמעט עשרים שעות של שמש ולכן הוא עשיר ומזין במיוחד. חקלאות ירקות באיסלנד גם התפתחה מאד בעת המודרנית זה התאפשר בזכות פיתוחים טכנולוגיים (חלקם מתוצרת ישראל), הירקות באיסלנד גדלים בחממות ומושקים במים טהורים ובשל האקלים הקר אין כמעט צורך בחומרי הדברה.

הנה רשימה של מסעדות שאנו ממליצים לפי אזורים!

מסעדות בפיורדים המערביים

טיורהוסיד Tjöruhúsið
מבחוץ הבקתה הפשוטה לא מעידה על כך שבפנים שוקקת אחת ממסעדות הדגים הטובות באיסלנד. טיורהוסיד – בית-הזפת בתרגום מאיסלנדית, כנראה בהשראת זיפות הסירות שהתבצעה בעבר בבקתה שכן הנמל של איספיורדור שוכן על המפרץ הצמוד. התפריט במסעדת דגים זו שנפתחה ב2004, עובד על העיקרון של “מה שנתפס היום ברשת – הוא מה שיוגש”. לכן אין תפריט מסודר, השירות הוא עצמי בסגנון “אכול כפי יכולתך” והמנות מתחלפות מדי יום לפי השלל שמגיע למטבח מסירות הדייג המקומיות. מי שייכנס למסעדה, יראה מולו דלפקי הגשה עמוסים בקערות גדושות בסלטים ותפוחי אדמה, סיר מרק חם וכמובן אינספור מחבתות מלאות בדגים מטוגנים/צלויים/מבושלים. כך שכל מה שצריך זה למלא את הצלחת, להתחיל להנות מחגיגת הטעמים ולעשות סיבוב נוסף עם הצלחת הריקה. העיצוב מבפנים מרגיש מאד ביתי וכפרי, עם שלוחנות עץ כבדים וקירות עשויים קורות עץ, עליהם תלויים ציורים של… דגים כמובן. מי שלא רוצה ארוחה מלאה, יכול במחיר מוזל יותר להסתפק במרק דגים ולחם טרי עם חמאה.

שעות פתיחה: בחודשי הקיץ – כל יום 12:00-14:00 ו – 19:00-22:00
דוא”ל: tjoruhusid@gmail.com
כתובת: Nedstikaupstadur, Isafjordur 400, Iceland
טלפון: 354-4564419+

הוסיד’ – Husið
משמעות השם באיסלנד היא “הבית” וזה אכן המקום בו נפגשים כולם שכן הוסיד’ פתוח כל ימות השנה, בכל מזג אוויר ועם מיקומו במרכז העיירה הוא הלב הפועם של איספיורד’ור ומתפקד בשעות המוקדמות כבית קפה, ממשיך כמסעדה ובלילה נהפך לפאב ומועדון הופעות קטן כי תושבי איספיורדור ידועים באהבתם למוסיקה.זה המקום לראות איך מבלים המקומיים בסופי שבוע ולהכיר את יורדי הים שבאים לשתות בירה כשספינתם עוגנת בנמל. התפריט לא מתוחכם ומנסה ללכת על המכנה הרחב עם תפריט בסגנון דיינר שכולל; פיצה, המבורגר, פאי, כריכי בשר ודגים כמובן. כל מנה מוגשת בנדיבות בתוספת סלט ותפוחי אדמה.

שעות פתיחה: כל יום 11:00-03:00
כתובת: Hrannargata 2, Isafjordur 400, Iceland
טלפון: 354-4565555+

אדינבורג – Edinborg
המסעדה שנפתחה ב2012, נמצאת בחזית של מבנה גדול שבו גם תערוכת אומנות, אולם קונצרטים ובצידו מרכז המידע לתיירים. העיצוב מבפנים הוא שיפוץ מודרני למבנה הישן והמיקום ממש מול הפיורד ו 10 מטרים מקו המים, כך שכל החלונות צופים אל הנוף היפה ובימי שמש בקיץ יש שולחנות ישיבה בחוץ. התפריט די מגוון עם דגים, בשר כבש והמבורגרים. האוריינטצייה של המקום היא בעיקר לארוחות צהריים וערב, אבל גם אם תבואו רק לקפה ועוגה יקבלו אתכם יפה. למי שאוהב לשתות, יש במסעדה בר עם מבחר משקאות די גדול ורולטה שתתן לכם הזדמנות לזכות בבירות על חשבון הבית. החלל של המסעדה נרחב ופתוח כך שזה מקום מצויין לקבוצות.

שעות פתיחה: כל יום מ 12:00
כתובת: Aðalstræti 7, Isafjordur 400, Iceland
טלפון: 354-4568335+

מסעדות בדרום איסלנד

פיורבורדיד Fjöruborðið
אם מתחשק לכם לובסטר – זה המקום! על רצועת החוף הדרומית של איסלנד כ-60 קילומטרים מרייקיאוויק שוכן הכפר סטוקסירי (Stokkseyri), כפר דייגים קטן שמסעדת “פיורבורדיד”- חוף הים באיסלנדית, הפכה אותו למקום עליה לרגל בזכות מרק הלובסטר האגדי המוגש במקום. אבל לא רק מרק, התפריט כולל גם זנבות לובסטרים איסלנדים שהם למעשה לנגוסטינים צלויים בחמאת שום עם סלט ותוספות שונות וכן מנות כבש ובקר. וגם הצמחונים לא ייצאו מקופחים עם סעיף לטעמם בתפריט. מי שרוצה ללכת עד הסוף עם עניין הלובסטרים יכול לקחת שלוש מנות שונות של לובסטר במחיר מיוחד.

שעות פתיחה: ב’-ה’ 16:00 – הזמנות שולחן עד 21:00 , שבת-ראשון 12:00 – הזמנות שולחן עד 21:00
דוא”ל: info@fjorubordid.is
כתובת: Eyrabraut 3A ,Stokkseyri
טלפון: 354-4831550+

מסעדות בצפון איסלנד

ווגאפיוס Vogafjós
מסעדה זו באזור אגם מיוואטן (Mývatn), לא רק שהיא חולקת את קירותיה עם הרפת הצמודה, אלא שהרפת היא חלק מהקונספט. מעבר בין קירות המסעדה יכול להפגיש אתכם עם פרה נחלבת והילדים מוזמנים ללטף את העגלים, אך כשתתיישבו לשולחן, תוכלו לראות מבעד לקיר הזכוכית את שדות החווה משתרעים בנחת ובאופק את הצמחייה של אגם מיוואטן הסמוך. התפריט שם דגש על חומרי גלם מקומיים וכולל; גבינת מוצרלה מעולה שמגבנים במקום היישר מהחלב של הרפת, דג טרוטה, בשר כבש מעושן, המבורגרים וגם אטרקצייה תיירותית בדמות פיתה גיאותרמית שנאפית מחום האדמה. מי שיראה את העוגות מבעד לויטרינה יבין שלא כדאי לוותר על הקינוח שכן זהו גם בית קפה. ווגאפיוס היא מעין מרכז חברתי לקהילות הקטנות שסביב האגם ולפעמים יש שם הופעות מוסקליות של כשרונות מקומיים.

שעות פתיחה: מדי יום 8:00-20:30
דוא”ל: vogafjos@vogafjos.is
כתובת: www.vogafjos.is/en Vogar, 660 Reykjahlíð
טלפון: 354-4643800+

מסעדות במערב איסלנד

פלאסיד Plassið
משמעות השם פלאסיד הוא “המקום” ואכן זהו המקום המושלם להנות מארוחה משביעה בסוף היום, עם מבחר גדול של מנות שכל אחד יוכל למצוא בו את מקומו. המסעדה נמצאת בתוך בית עץ צהוב עם גג רעפים כתום על הגבעה שמתחתיה ממוקם הנמל. בשל הקרבה לים הדגש הוא בעיקר על דגים ופירות ים אך עם זאת יש בתפריט בשר כבש נהדר, פסטות ,המבורגרים ולצמחונים: ריזוטו עשיר העשוי מגריסים. ילדים עד גיל 12 מקבלים מחיר מוזל על רוב המנות- כך שזו מסעדה המתאימה לכל המשפחה. מי שרוצה להרגיש איסלנדי מוזמן לנסות מהתפריט – Hákarl, מאכל עשוי בשר כריש מותסס ונחשב בקרב התיירים כמעדן “לאמיצים בלבד”. ליווי המנה בשוט של שנאפס מקומי יכול לרכך את החוויה. המסעדה משתפת פעולה עם מבשלות בירה מקומיות, עם מבחר מהחבית שכדאי לנסות.

שעות פתיחה: פתוח ממאי עד ספטמבר
דוא”ל: plassid@plassid.is
כתובת: Fruarstigur 1, Stykkisholmur 340
טלפון: 354-4361600+

מסעדות במזרח איסלנד

Humarhöfnin – מסעדת לובסטרים
העיירה הופן (Höfn) במזרח איסלנד ידועה כבירת הלובסטרים של איסלנד. סוד גלוי הוא בין המקומיים שהלובסטר האיסלנדי הוא בעצם לנגוסטין (Crayfish) סוג של לובסטר קטן עם טעם עדין ושמיימי. הלובטרים האיסלנדים נחשבים מהטובים בעולם ומי שבעניין לא ישכח את החוויה.

שעות פתיחה: 12:00 עד 21:00
אתר: https://humarhofnin.is
טלפון: 354-4781200+

מסעדות באיי ווסטמן

גוט GOTT
האוכל בגוט הוא בדגש טרי ובריא, משופע בירקות, מיצים טבעיים ולחם הנאפה במקום. בעלי המסעדה אף כתבו שני ספרי בישול בריא שהיו לרבי-מכר באיסלנד. מנת “דג היום” היא הלהיט של המקום ובהתאם לשלל המגיע היישר מאימפריית הדייג של איי ווסטמן. אין בדגים אלו הם כל ייחוד, מעבר לכך שהם כל כך טריים שאפשר להרגיש את הים. טוויסט בעלילה מתווסף בדמות תוספת ים תיכונית של ירקות קלויים וצנוניות טריות המתלווים לכל מנה ומשלימים את הדג בצורה נהדרת. לפי האיסלנדים ארוחת הצהריים מוגשת בדיוק בשעה 12:00. חוק זה תקף גם באי הדרומי, וכשהשעון מראה 12:00, שולחנות המסעדה מתמלאים במקומיים ומקומיות שבאים להעביר ב”גוט” את הפסקת הצהריים. אפשר לשבת לידם בשולחנות המשותפים ולהתוודע דרך כך ליומיום של החיים באי הגעשי וסחוף הרוחות.

שעות פתיחה: ג’-ה’ 11:30-21:00 שישי-שבת 11:30-22:00
דוא”ל: heilsurettir@gmail.com
כתובת: Barustigur 11, Vestmannaeyjar 900
אתר: https://gott.is/en
טלפון: 354-4813060+