top
logo

לטייל עם המומחים!

מאורגן הדרכה בעברית

צרו קשר

אתר איסלנד
 טל: 693-2150 354+ (איסלנד)
www.iceland.co.il
info@iceland.co.il

טופס יצירת קשר

לפרטים נוספים על טיולים לקבוצות ועצמאיים בנהיגה עצמית, מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם.




הצטרפו אלינו בפייסבוק!

הודעות אחרונות מהפורום

הידעתם ש...

לפני שנים לא רבות כל זר שהתאזרח באיסלנד התבקש לאמץ שם פרטי איסלנדי אך גם הורשה להחזיק בשמו המקורי ושם משפחתו. החוק הזה בוטל וכיום לאיסלנדים חדשים רבים יש שמות ושמות משפחה שונים.

לאוטראביארג

הנקודה המערבית ביותר באירופה

צוק לאוטראביארג (Látrabjarg) בפיורדים המערביים היא הנקודה המערבית ביותר באירופה. אורך הצוק 14 ק"מ והנקודה הגבוהה ביותר בו היא 440 מטרים. אירופה לא יכלה לבקש סיומת מרשימה יותר לסמן בה את קצה היבשת.


לאוטראביארג

חוויה בלתי נשכחת זה ללכת לאורך הצוק העצום ולראות את אלפי הציפורים המקננות במקום. מושבות ענקיות של תוכי ים (Puffins), יסעורים, שחפים ומינים רבים אחרים מקננים במקום. במשך כמה חודשים בכל שנה צוק לאוטראביארג הוא מקום מושבם של עשרות אלפי ציפורים צפון אטלנטיות, הסיבה היא לכך היא שזהו אחד האזורים העשירים ביותר של האוקיינוס האטלנטי, שפע של אוכל ודגים, מקום מצויין לגדל בו גוזלים. מראה די שכיח למטיילים הוא ללכת לאורך הצוק ולראות לוויתנים עולים לפני המים לנשום אויר, סילוני המים נראים למרחקים. כאשר עומדים על קצה הצוק, הפנו מבטכם דרומה, ביום בהיר כשמסתכלים לכיוון דרום אפשר לראות את פסגתו המרשימה של הר הגעש סנייפלסיוקול על קצה חודו של הלשון היבשתית, סנייפסלנס.

לאוטראביארג הוא הגדול והנגיש מבין שלושה צוקי ציפורים (Hornbjarg ו Hælavíkurbjarg הם השניים האחרים) באיסלנד. הכביש למקום מוביל ממש עד לקצה הצוק. בקיץ תיירים וצפרים רבים מגיעים לאזור כאשר האטרקציה העיקרית היא ללא ספק תוכי הים, שספק אם יש עוד מקום באיסלנד בו ניתן לראות אותם מכל כך קרוב. מי שינסה לזחול לעבר אחד מתוכי הים בשקט אולי יזכה אפילו לגעת בהם. שלא כמו במושבות אחרים של תוכי ים, כמו זו באיי וסטמן, כאן תוכי הים לא ניצודים למאכל ולכן אין להם סיבה לחשוש.


כיצד להגיע?

דרך עפר קופצנית (כביש 612) מובילה מפטריקספיורדור (Patreksfjörður) ללאוטארביארג. הדרך עצמה כמעט נקייה מסממני ציויליזציה למעט ההתיישבות הקטנה והמוזיאון ההיסטורי באורליגסהופן (Örlygshöfn). בשנים האחרונות עם גידול בכמות התיירים המגיעים לאזור, חל פיתוח בתשתיות של האזור ואף הוקם בית הארחה נחמד שמארח קבוצות ויחידים בבריידאוויק (Breiðavík) על הדרך המובילה ללאוטראביארג.

כרגע מונחת על שולחן רשויות איסלנד הצעה להפוך את צוק לאוטראביארג לפארק לאומי.

לינה

לפרטים נוספים: מלונות בפיורדים המערביים

מפת לאוטראביארג


 

טיול ש"תפור" במיוחד בשבילך

חוויות המטיילים

 למכתבים והמלצות שקיבלנו מאלה שכבר טיילו איתנו - לחצו כאן.

קרוואן באיסלנד


bottom
Follow icelandcoil on Twitter | אודות | צרו קשר | תנאי שימוש | תנאים כללים | מפת האתר
 טלפון להזמנות ובירורים: 354-693-2150+ © 2012-2009 כל הזכויות שמורות לאתר איסלנד
Inspired by Iceland