top
logo

לטייל עם המומחים!

מאורגן הדרכה בעברית

צרו קשר

אתר איסלנד
 טל: 693-2150 354+ (איסלנד)
www.iceland.co.il
info@iceland.co.il

טופס יצירת קשר

לפרטים נוספים על טיולים לקבוצות ועצמאיים בנהיגה עצמית, מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם.




הצטרפו אלינו בפייסבוק!

הודעות אחרונות מהפורום

הידעתם ש...

ברבע האחרון של המאה ה-19, 20% מאוכלוסיית איסלנד היגרה לקנדה וארה"ב בחיפוש אחר עתיד טוב יותר.


איסלנד חדשות איסלנד שוקלת לנתק יחסים עם ישראל

איסלנד שוקלת לנתק יחסים עם ישראל

חמישי, 03 יוני 2010 10:02

איסלנד שוקלת לנתק יחסים דיפלומטים עם ישראל. אתמול חברי פרלמנט מכל המפלגות בפרלמנט האיסלנדי, גינו את ההשתלטות צה"ל על הספינה הטורקית ביום שני. לפחות עשרה בני אדם נהרגו ו-60 נפצעו במהלך הארוע.

חברים מכל המפלגות שהשתתפו בוועדת החוץ, למעט מפלגת האינדיפנדנס, הגיעו להחלטה לתת לשר החוץ Össur Skarphédinsson את המשימה לבחון אילו צעדים יכולה לנקוט איסלנד נגד ישראל בגלל התקיפה, כולל ניתוק אפשרי של קשרים דיפלומטים.

במהלך דיון לא מתוכנן בפרלמנט, אמר שר החוץ Skarphédinsson כי אי אפשר לתאר את פעולת ישראל במילים והוסיף שהוא מרוצה מההחלטה והתגובה המהירה של הוועדה לנקוט פעולה אפשרית.

ממשלת איסלנד מדגישה כי האירוע צריך לשמש גשר ליצירת סולידריות בינלאומית להסרת המצור על עזה שתחתיו במשך שלוש שנים, חיים 1.5 מיליון פלסטינים. יש לשקול ניתוק יחסים דיפלומטיים, אמר Skarphédinsson.

Einar K. Gudfinnsson ממפלגת האינדיפנדנס אמר כי ההתקפה הישראלית על האונייה הוא מעשה פסול שבסופו של דבר פועל בניגוד לאינטרס הישראלי. עם זאת, מפלגת האינדיפנדנס לא רוצה לקחת חלק בהחלטה משום שהוא כרוך במחויבות לנתק קשרים פוליטיים עם ישראל.

Siv Fridleifsdóttir מהמפלגה הפרוגרסיבית השיבה כי החלטה זו שולחת מסר חזק וחשוב מהפרלמנט האיסלנדי.

 

טיול ש"תפור" במיוחד בשבילך

חוויות המטיילים

 למכתבים והמלצות שקיבלנו מאלה שכבר טיילו איתנו - לחצו כאן.

קרוואן באיסלנד


bottom
Follow icelandcoil on Twitter | אודות | צרו קשר | תנאי שימוש | תנאים כללים | מפת האתר
 טלפון להזמנות ובירורים: 354-693-2150+ © 2012-2009 כל הזכויות שמורות לאתר איסלנד
Inspired by Iceland